Inkoopkracht helpt (inwoners van) gemeenten naar een hoger niveau met aanbesteding trapliften

Inkoopkracht ZHW 14-08-2018 544 keer bekeken

Inkoopkracht ZHW een regionale samenwerking bestaande uit de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Westland hebben in samenwerking met andere gemeenten (Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Midden-Delfland) de aanbesteding Wmo trapliften afgerond.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft als doel om iedere bewoner van een gemeente zo lang mogelijk in staat te stellen om zelfstandig te wonen en te leven. Wanneer blijkt dat dit enkel mogelijk is met het gebruik van enkele hulpmiddelen, zoals de traplift, dan zal de Wmo voorzien in de kosten die hiermee gepaard gaan.

De Wmo cliënten van deze 9 gemeenten zal de komende jaren voorzien worden van trapliften en onderhoud door Otolift Trapliften B.V. De overeenkomst gaat voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Voorschoten en Zoetermeer in op 1 september 2018. De gemeenten Delft, Rijswijk en Westland stappen per 1 oktober 2019 in. We hebben gekozen voor een gezamenlijk traject omdat de markt voor trapliften op dit moment slechts uit een klein aantal partijen bestaat. Deze partijen geven de voorkeur aan een opdracht te bundelen tot één grote aanbesteding. Onder de vlag van de regionale inkoopsamenwerking Inkoopkracht ZHW is deze gezamenlijke aanbesteding met succes afgerond. De gemeenten hebben tijdens het proces elkaars kennis en ervaring kunnen delen en ze hebben daarnaast een netwerk kunnen opbouwen van vakgenoten.

Cookie-instellingen