Circulaire kantoorinrichting: van kosten naar waarde

Inkoopkracht ZHW 16-08-2018 1521 keer bekeken

Nogal wat aanbestedende diensten kiezen voor kantoorinrichting om hun eerste ervaringen op te doen met circulair inkopen.

Belangrijke reden hiervoor is dat de markt ten aanzien van circulariteit al relatief flinke stappen heeft gezet met een aansprekend aanbod van circulair kantoormeubilair en inrichtings- en serviceconcepten. Voor veel deelnemers komt de start het van Leernetwerk Circulaire Kantoorinrichting dan ook mooi op tijd. Ze zijn net begonnen of staan aan de vooravond van grote inkooptrajecten, waarin het begrip circulair centraal staat.

De deelnemers, ruim dertig inkopers, beleidsmakers en adviseurs, kwamen op 2 juli 2018 voor het eerst bij elkaar in de Utrechtse Jaarbeurs Meetup.

Waardevolle uitwisseling

De deelnemers aan het leernetwerk zijn afkomstig uit alle overheidslagen: Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, ZBO’s maar bijvoorbeeld ook universiteiten. De komende maanden verdiepen ze zich samen verder in het thema, bijgestaan door experts en ervaringsdeskundigen. Daar zit voor sommigen de nodige urgentie bij.

Levendig netwerk

Take Padding is senior adviseur Circulair Inkopen bij PIANOo en heeft het Leernetwerk Circulaire Kantoorinrichting onder zijn hoede. Hij is tevreden over het verloop van de eerste bijeenkomst. “Veel aanbestedende diensten kiezen kantoorinrichting voor een eerste kennismaking met circulair inkopen. De markt is hierin al vrij ver en er kan dus geëxperimenteerd worden.” Dat maakt het leernetwerk meteen ook heel praktisch.

Volledig verslag

Leernetwerk Circulaire kantoorinrichting: van kosten naar waarde

 

Bron: Pianoo

Cookie-instellingen