Europese aanbesteding verkeersborden

01-07-2014 1167 keer bekeken

Alle deelnemende gemeenten van de netwerkorganisatie sluiten een lucratief contract af door samen verkeersborden in te kopen. De overeenkomst voor de levering van de borden, palen en bevestigingsmaterialen geldt voor vier jaar.

De opdracht voor de levering van de borden,  palen en bevestigingsmaterialen is Europees aanbesteed en bedrijven konden daar op intekenen. De gemeenten kozen voor de HR Groep in Rijswijk die als Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) uit de bus kwam.

Naast de kwaliteitsverbeteringen (o.a. garantie van 12 naar 20 jaar, ophoging van klasse borden typen II naar III en verbetering van de leveringsvoorwaarden) zijn de financiële voordelen van de gezamenlijke inkoop aanzienlijk. Pijnacker-Nootdorp bespaart 50 procent op de kosten van verkeersborden, Voorschoten en Wassenaar 40 procent en Westland 39 procent. Ook Rijswijk, Leidschendam, Delft en Zoetermeer zijn een stuk goedkoper uit. De overeenkomst voor de levering van de borden, palen en bevestigingsmaterialen  geldt voor vier jaar.
 
Ervaring materiedeskundige:
De gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Werkorganisatie Duivenvoorde, Westland en Zoetermeer hadden nog geen lopend contract. Van de gemeenten Delft en Leidschendam-Voorburg liepen de contracten af na een Europese aanbesteding van vier jaar geleden.
 
De deelnemende gemeenten zaten vrij snel op één lijn met betrekking wat we wilden uitvragen/inkopen. Dit kwam mede door de ervaring die de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft. Als basis van de uitvraag heeft dan ook het document van Leidschendam-Voorburg gediend en is op onderdelen verder aangevuld met specifieke voorwaarden en wensen. Het resultaat van de aanbesteding heeft ons zowel op kwaliteit als op prijs heel wat opgeleverd (zie opsomming als hierboven omschreven) en mag als een succes worden ingeboekt!
                 
Naast de theoretische en inhoudelijke kant van het proces (een kanttekening in het traject is nog wel te plaatsen dat er wat meer openheid naar elkaar toe door de materiedeskundige van de gemeenten wordt afgegeven) is de kennismaking met collega's inspirerend en boeiend geweest. Dit kan tot verdere samenwerking leiden!

 

Cookie-instellingen